Deutsche Bank: Ξεπέρασε την UBS στην αγορά ξένου συναλλάγματος

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του περιοδικού Euromoney
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 09:05
UPD:09:14

ΞΕΠΕΡΑΣΕ την UBS AG και κατέστη η μεγαλύτερη τράπεζα διαχείρισης ξένου συναλλάγματος στον κόσμο, η Deutsche Bank AG, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του περιοδικού Euromoney, μεταξύ διαχειριστών κεφαλαίων και χρηματιστών, στην αγορά ύψους 1,9 τρισ. δολ. ΗΠΑ, ημερησίως.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανέκτησε την πρώτη θέση μετά από τέσσερα χρόνια, μετά την απώλειά της από την Citigroup Inc. To μερίδιο αγοράς της Deutsche Bank, αυξήθηκε στο 16,7%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, που ήταν 12,2%. Η UBS είχε μερίδιο 12,5% από 12,4%. Η Citigroup, κατέλαβε την τρίτη θέση, την ίδια που κατείχε και το προηγούμενο έτος.

Η δραστηριότητα ξένου συναλλάγματος της Deutsche Bank, με επικεφαλής τον Jim Turley, στο Λονδίνο, κινείται πιο γρήγορα από την UBS, σε μία αγορά που διογκώθηκε σε ποσοστό της τάξης του 36% την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bank for International Settlements. Οι τράπεζες, αυξάνουν τα κέρδη τους με την τροφοδότηση των hedge funds, που ποντάρουν σε συνάλλαγμα, ανέφερε ο Tim Sangston, διευθύνων σύμβουλος της Greenwich Associates, της φίρμας που παρακολουθεί τις ξένες αγορές.

Ο Turley, 38 ετών, ο οποίος πήγε στην Deutsche Bank το 1995 από την Bankers Trust Co., έγινε επικεφαλής της αγοράς ξένου συναλλάγματος της γερμανικής τράπεζας, τέσσερα χρόνια μετά. Είναι μέλος της επιτροπής ξένου συναλλάγματος της Federal Reserve Bank of New York, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους διαπραγματευτές στον κόσμο και έχει Bachelor of Arts, από το Durham University της Αγγλίας.

Οι τράπεζες, χρησιμοποιούν την κατάταξη του Euromoney, ως εργαλείο μάρκετινγκ και ισχυρίζονται ότι μία μεγαλύτερη τράπεζα, μπορεί να προσφέρει καλύτερες τιμές και υπηρεσίες. Στην έρευνα απάντησαν περισσότεροι από 4.492 ερωτηθέντες. Το Euromoney, θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα τις λεπτομέρειες της έρευνάς του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα