Sony: Πτώση των τιμών, οι υψηλότερες ζημίες σε δύο χρόνια

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 10:00

TIΣ μεγαλύτερες ζημίες, σε χρονικό διάστημα δύο ετών, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών σε επίπεδες οθόνες και των ψηφιακών συσκευών μουσικής, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp.

Οι καθαρές ζημίες το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 56,5 δισ. γιέν (532 εκατ. δολ.) ή 59,40 γιέν ανά μετοχή, μεγαλύτερες από τις ζημίες 38,2 δισ. γιέν ή 41,23 γιέν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο στο Τόκυο. Η εταιρεία, σύμφωνα με οκτώ οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Blooomberg News προβλεπόταν να εμφανίσει κατά μέσον όρο ζημίες 70,3 δισ. γιέν.

Οι επενδυτές, βασίζονται στον ηλικίας 63 ετών, εκτελεστικό της διευθυντή, Howard Stringer, ο οποίος διαχειρίστηκε την αγορά της Metro-Goldwyn-Mayer Inc., να μειώσει το κόστος λειτουργίας της και να αναζωογονήσει τα κέρδη, καθώς μειώνονται οι τιμές των τηλεοράσεων Wega και των συσκευών μουσικής Net Walkman. H Sony, σε βάση ανά υπάλληλο, πραγματοποιεί περίπου το 1/5 των κερδών της από την Apple Computer Inc. και 6%, από την Samsung Electronics Co.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,7 τρισ. γιέν, από 1,77 τρισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι λειτουργικές ζημίες ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των καταναλωτικών αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, υποχώρησαν στα 77,4 δισ. γιέν από 109,8 δισ. γιέν. Οικονομικοί αναλυτές, εκτιμούσαν ότι οι λειτουργικές ζημίες της θα ανέλθουν σε 81,3 δισ. γιέν, σε πωλήσεις ύψους 1,67 τρισ. γιέν. Η εταιρεία, το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2003, ανακοίνωσε ζημίες 111,1 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα