United Microelectronics: Μείωση των κερδών για τρίτο τρίμηνο

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 10:12

ΜΕΙΩΣΗ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip, κατόπιν παραγγελίας, στον κόσμο, United Microelectronics Corp., καθώς μειώθηκαν οι τιμές, σε συνδυασμό με την χρήση των εργοστασίων μειώθηκε, καθώς οι πελάτες της, περιόρισαν τα αποθέματά τους.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης ου 78%, φθάνοντας στο 1,5 δισ. δολ. Ταϊβάν (48 εκατ. δολ.) ή 9 σεντς ανά μετοχή, από 6,9 δισ. δολ. Ταίβάν ή 41 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εξι οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 163,3 εκατ. δολ. Ταϊβάν.

Οι παραγγελίες από πελάτες, όπως από την Xilinx Inc., δεν είχαν τον ρυθμό που περίμενε η United Microelectronics για την επέκτασή της και η χρήση των εργοστασίων της, το πρώτο τρίμηνο, μειώθηκε 63%, από 95% πριν από ένα χρόνο. Τα παγκόσμια αποθέματα chip, συρρικνώθηκαν 51,5% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο, στα 500 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ενώ τον Μάρτιο οι προβλέψεις ανέφεραν ότι αυτά θα είναι ύψους 780 εκατ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ερευνών ISuppli Corp.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, υποχώρησαν 19,9%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 20,3 δισ. δολ. Ταϊβάν. Μόνο τον Μάρτιο, οι πωλήσεις μειώθηκαν 22,2%, στα 7 δισ. δολ. Ταϊβάν, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι τελευταίες ζημίες της εταιρείας, ήταν 1,9 δισ. δολ. Ταϊβάν, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 94,3%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 302 εκατ. δολ. Ταϊβάν.

Οι μετοχές της United Microelectronics, σημείωναν άνοδο 0,3% για να κλείσουν στα 18,45 δολ. Ταϊβάν η μία σήμερα στην Ταϊπέι, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 10%, έναντι υποχώρησης 5,6% του δείκτη Taiex.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα