Daiwa Securities: Τα υψηλότερα κέρδη σε τέσσερα χρόνια

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 09:46

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, αναρριχήθηκαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος χρηματιστηριακής φίρμας της Ιαπωνίας, Daiwa Securities Group Inc., αποτέλεσμα των εσόδων από τη συνεργασία της με την Fuji Television Network Inc. να κάνει προσφορά εξαγοράς για μια θυγατρική της.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο, που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 34%, φθάνοντας στα 19 δισ. γιέν (179 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 14,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 10,7 έως 24,3 δισ. γιέν.

Η Daiwa, όπως η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Nomura Holdings Inc., ψάχνει νέους τρόπους αύξησης των εσόδων της, καθώς ο ανταγωνισμός από τις online χρηματιστηριακές εταιρείες, μειώνει τις αμοιβές στις αγοραπωλησίες μετοχών. Τα κέρδη από τις συναλλαγές το τρίμηνο, αναρριχήθηκαν στα 44,4 δισ. γιέν, από 28,3 δισ. γιέν, σύμφωνα με την Daiwa.

Σημειώνεται, ότι τα κέρδη της φίρμας, ήταν τα υψηλότερα που εμφάνισε από το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης του 2001, στα 23,3 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα