Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 07:29

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στο Τόκυο και τη Ν. Υόρκη, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, περιόρισε τις ανησυχίες, ότι τα διϋλιστήρια δεν θα έχουν αρκετές ποσότητες να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση βενζίνης, το καλοκαίρι.

Η τιμή του πετρελαίου, υποχώρησε για τέταρτη ημέρα, στη Ν. Υόρκη, στα 51,15 δολ. το βαρέλι, καθώς η παραγωγή του ΟΠΕΚ, κοντά στα επίπεδα της δυναμικότητάς του, διόγκωσε τα αποθέματα. Το αργό, υποχώρησε κατά 4,8% χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα στο έτος, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, η οποία ανέφερε, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν οκτώ φορές περισσότερο, από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2002.

Το αργό, για τα συμβόλαια του Ιουνίου, υποχώρησε 46 σεντς, ποσοστό 0,9%, στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση, συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Διαπραγματεύθηκε στα 51,30 δολ. το βαρέλι, στις 10:25' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 12%, από τα επίπεδα ρεκόρ των 58,28 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκαν στις 4 Απριλίου.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 1.350 γιέν, ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στα 29.960 γιέν το χιλιόλιτρο (44,97 δολ. το βαρέλι).

Χθες στη Ν. Υόρκη, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,59 δολ., φθάνοντας στα 51,61 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου. Η πτώση, ήταν η μεγαλύτερη από τις 27 Δεκεμβρίου του 2004.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας τα 324,4 εκατ., την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου, οκτώ φορές υψηλότερα των προβλέψεων των 14 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, σημειώνοντας άνοδο για δέκατη εβδομάδα, σε σύνολο 11 εβδομάδων. Τα αποθέματα αυξήθηκαν, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για υψηλότερη παραγωγή φέτος, προκειμένου να καλύψει την μεγάλη ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα