Hyundai Motor: Μείωση των λειτουργικών κερδών, υποχώρηση των μετοχών

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 08:42

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Hyundai Motor Co., μετά την ανακοίνωση της νοτιο-κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ότι το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς το ισχυρότερο νόμισμα της χώρας, ουόν, περιόρισε την αξία των εξαγωγών της.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν 2,2%, μετά την σημερινή ανακοίνωση της Hyundai, ότι, τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν 30%, φθάνοντας τα 322,7 δισ. ουόν (322 εκατ. δολ. ΗΠΑ). Τα καθαρά της κέρδη, αυξήθηκαν απροσδόκητα σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας τα 5098 δισ. ουόν, καθώς τα κέρδη των θυγατρικών της στο εξωτερικό, σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Το ουόν, ισχυροποιήθηκε 13% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, τις τελευταίες 52 εβδομάδες, περιορίζοντας τα κέρδη από την εξαγωγή των μοντέλων Sonata και Santa Fe, της εταιρείας. Ο πρόεδρός της, Chung Mong-Koo,, άνοιξε φέτος το πρώτο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αλαμπάμα, αυξάνοντας την παραγωγή στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, προκειμένου να περιορίσει το ρίσκο από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Οι μετοχές της, υποχωρούσαν 1.200 ουόν, φθάνοντας στα 53.100 ουόν η μία στη Σεούλ και διαπραγματεύθηκαν 1,1% χαμηλότερα, στη 1:10' μ.μ. Οικονομικοί αναλυτές, της Thomson Financial, προέβλεπαν ότι τα λειτουργικά κέρδη θα υποχωρούσαν 21% και τα καθαρά κέρδη, σε ποσοστό 16%. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 0,6%, φθάνοντας στα 6,17 τρισ. ουόν.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν απροσδόκητα από τα 463 ουόν, νωρίτερα μέσα στο έτος, καθώς τα έσοδα από τις θυγατρικές εταιρείες της Hyundai στο εξωτερικό, αυξήθηκαν 128 δισ. ουόν το τρίμηνο, από 68 δισ. ουόν. Με βάση τα λογιστικά πρότυπα της Ν. Κορέας, τα κέρδη των θυγατρικών εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό, καταγράφονται ως μη λειτουργικά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα