Bank of Japan: Αμετάβλητα κοντά στο μηδέν τα επιτόκια

Μετά την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 09:00

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ, κοντά στο μηδέν, σε μια προσπάθεια να θέσει τέλος στον αποπληθωρισμό εδώ και επτά χρόνια και να στηρίξει την ανάκαμψη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού, η Bank of Japan.

Αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν, διατήρησε η Bank of Japan, τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Επίσης, τα μέλη της τράπεζας, ψήφισαν στην πλειοψηφία τους τη διοχέτευση ρευστού στην οικονομία, με τον ίδιο ρυθμό, προκειμένου να διατηρηθεί ο στόχος των διαθεσίμων αποθεμάτων στους δανειστές, μεταξύ 30 τρισ. γιέν (283 δισ. δολ. ΗΠΑ) και 35 τρισ. γιέν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Τόκυο. Δεν σημειώθηκε κάποια αλλαγή στο ύφος της ανακοίνωσης της τράπεζας, έναντι της αντίστοιχης, που εξέδωσε, μετά την τελευταία της σύσκεψη αυτόν τον μήνα.

Ο διοικητής της Bank of Japan, Toshihiko Fukui, υποσχέθηκε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν, όπου βρίσκονται από τον Μάρτιο του 2001, μέχρι οι τιμές να σημειώσουν σταθερή αύξηση. Ο δομικός πληθωρισμός, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται τα νωπά τρόφιμα, υποχώρησε 0,3% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, στις 26 Απριλίου. Ο αποπληθωρισμός θα διατηρηθεί, τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή, Takehiro Sato.

O δείκτης των κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε σήμερα μετά την έκθεση, η οποία έδειξε απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο. Η απόδοση 1,3% των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο του 2015, υποχώρησε 2,5 μονάδες βάσεις, στο 1,235% στη 1:24' μ.μ., στο Τόκυο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Φεβρουαρίου του 2004. Μια μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα