Στο ΕΠ.ΑΝ. δημιουργία Γραφείων Διαμεσολάβησης σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 17:33

Ενισχύεται η δημιουργία Γραφείων Διαμεσολάβησης σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα, με αποφάσεις που υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση 12 προτάσεων στη Δράση 4.2.3 «Γραφεία Διαμεσολάβησης - Τεχνοκαταλύτες», συνολικού προϋπολογισμού 3.507.825 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), και συγκεκριμένα στο Μέτρο 4.2 «Θερμοκοιτίδες Νέων Επιχειρήσεων Έντασης Γνώσης, Επιστημονικών και Τεχνολογικών Πάρκων και Ερευνητικών Κέντρων με τη συμμετοχή Επιχειρήσεων».

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η δημιουργία νέων Γραφείων Διαμεσολάβησης, εκεί όπου υφίσταται ανάγκη, αλλά και η ενίσχυση υφιστάμενων Γραφείων Διαμεσολάβησης στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας για την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Με την προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής δημιουργούνται οι μηχανισμοί μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η εμπορική αξιοποίηση κάθε είδους προϊόντος ή εξειδικευμένης υπηρεσίας που προέρχεται από ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους ερευνητικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, η συμβολή στη δημιουργία ή/και υποστήριξη τεχνοβλαστών (spin-off) εταιρειών κλπ.

Τα έργα επιχορηγούνται κατά 100% με δημόσια δαπάνη (χρηματοδότηση κατά 30% από εθνικούς πόρους και κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα