Στα τέλη του μήνα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την Ολυμπιακή

Εν αναμονή δύο καταδικαστικών αποφάσεων κατά της Ελλάδος από την Ε.Ε.
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 17:34
UPD:17:43

Η πορεία ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μέσω του διεθνούς διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με την Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), την Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) και την Ένωση Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΕΙΣΦ).

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, Μανώλης Πατέστος, εξέφρασε την αντίθεση της Ομοσπονδίας στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και επανέλαβε την πρότασή για ανασυγκρότηση της εταιρείας και παραμονή της υπό τη σκέπη του Δημοσίου, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά το υπουργείο Μεταφορών.

Όσον αφορά την εξέλιξη του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσιο Νεράντζη, τα όποια αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του μήνα, καθώς τώρα η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών.

Εξάλλου, την Πέμπτη 12 του μηνός αναμένεται η πρώτη καταδικαστική απόφαση της Ε.Ε. σε βάρος της Ελλάδας για την Ολυμπιακή, η οποία αφορά τις εισφορές για τους εργαζόμενους (η Επιτροπή τις θεωρεί κρατικές ενισχύσεις). Η δεύτερη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τον άλλο μήνα και αφορά την προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδος για την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων στην Ολυμπιακή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα