Έντονο ενδιαφέρον από ξένα funds διαπιστώνει ο Σ. Λαζαρίδης

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 14:17
UPD:14:38
Ελληνικά Χρηματιστήρια

Αναφερόμενος στα αίτια της πτώσης του Γενικού Δείκτη Τιμών, εξήγησε ότι οφείλεται στην υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου, καθώς οι υπόλοιποι κλάδοι αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 10% το τρέχον έτος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες και ιδίως για το χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων δανείων» επιδεικνύουν οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη, στο πρακτορείο Bloomberg.

Στο πλαίσιο του 11ου Επενδυτικού Forum του Χ.Α. στο Λονδίνο, τα επενδυτικά funds επιχειρούν να λάβουν αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, τη διαχείριση των προβληματικών δανείων αλλά και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.

Ο κ. Λαζαρίδης, παραθέτοντας τα αίτια της πτώσης του Γενικού Δείκτη Τιμών, εξηγεί ότι οφείλεται στην υποχώρηση του τραπεζικού κλάδου, καθώς οι υπόλοιποι κλάδοι αναμένεται να καταγράψουν άνοδο της τάξης του 10% το τρέχον έτος.

Κάνοντας ειδική μνεία στον τζίρο του Χ.Α., επισημαίνει ότι η πτώση είναι ανάλογη με τη μείωση που παρατηρείται στις ξένες αγορές και αποδίδεται κυρίως, στις επιπτώσεις του Brexit.

Τέλος, διαψεύδει τα σενάρια περί περιορισμού των ωρών λειτουργίας του Χ.Α., σημειώνοντας ότι «εάν θέλεις να αυξήσεις τη συναλλακτική δραστηριότητα, δεν μειώνεις τις ώρες λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα