Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος - Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 10:41
UPD:10:54

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Δεν αναμένουμε καμία σημαντική αλλαγή της ψυχολογίας στη σημερινή συνεδρίαση με μία σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα ως το επικρατέστερο σενάριο. Επίσης οι τράπεζες είναι πιθανό να παραμείνουν στο επίκεντρο εν αναμονή εξελίξεων για το θέμα των ασφαλιστικών υποχρεώσεων».

Fortius Finance: «Αν και η αγορά φαίνεται να προσπαθεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, εν τούτοις η χαµηλή αξία συναλλαγών προβληµατίζει ιδιαίτερα. Ωστόσο, το τέλος των διακοπών του Πάσχα και οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/09/1041091.htm εκτιµούµε ότι θα οδηγήσουν σταδιακά στην αύξηση του ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού για τα τεκταινόµενα του ελληνικού χρηµατιστηρίου και ιδιαίτερα του FTSE/ASE-20.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε την προσπάθεια κίνησης του Γ.∆. σε υψηλότερα επίπεδα, ελέω αρνητικών εξελίξεων στο ασφαλιστικό των τραπεζών, µε βασικά σηµεία αναφοράς τις 2.913 (ΚΜΟ 100 ηµερών) και τις 1.621 µονάδες (ΚΜΟ 100 ηµερών) για τον FTSE/ASE-20».

Aspis Bank: «Οι ανησυχίες για πιθανή αύξηση των αµερικανικών επιτοκίων µετά τη δηµοσίευση καλύτερων του αναµενόµενου στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, επηρέασε αρνητικά τις αµερικανικές µετοχές και πιθανό να συµβεί το ίδιο και στα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια σήµερα.

»Αναµένουµε λοιπόν τη δηµιουργία τάσεων συσσώρευσης σήµερα στο Χρηματιστήριο ελλείψει σηµαντικών εταιρικών νέων. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τραπεζικές µετοχές, καθώς σήµερα θα υπάρξει συνάντηση µεταξύ των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ και των διοικήσεων των τραπεζών για την επίλυση του ασφαλιστικού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα