Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 10:48

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, για τέταρτη ημέρα, μετά την ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, η οποία αναρριχήθηκε σε υψηλότερα των προβλέψεων επίπεδα, καταδεικνύοντας, ότι δεν θα σημειωθεί συρρίκνωση στη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο, όπως αρχικά αναμενόταν.

Το πετρέλαιο, αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας, στις 6 Μαΐου, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ότι η οικονομία τον Απρίλιο δημιούργησε 274.000 νέες θέσεις εργασίας, 58% περισσότερες από ό,τι προέβλεπαν 80 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Το πετρέλαιο, κινήθηκε επίσης ανοδικά, καθώς εικάζεται, ότι, τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ ενδέχεται να δυσκολευτούν να παράγουν αρκετά καύσιμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης, το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουνίου, αυξήθηκε κατά 53 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 51,49 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 51,41 δολ., στη 1:17' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια, σημείωσαν αύξηση 13 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 50,96 δολ. το βαρέλι, στις 6 Μαΐου. Οι τιμές του, έχουν υποχωρήσει κατά 12%, από τις 4 Απριλίου, όταν αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 58,28 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα