Munich Re: 27% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 10:36

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 27%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλειών στον κόσμο, Munich Re, καθώς οι τιμές κάλυψης, διατηρήθηκαν μετά από τρία χρόνια αυξήσεων, στα ίδια επίπεδα, σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών από επενδύσεις.

Τα καθαρά της κέρδη, αυξήθηκαν στα 676 εκατ. ευρώ (865 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 534 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Δέκα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 618 εκατ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Munich Re, Nikolaus von Bomhard, 48 ετών, είπε τον Απρίλιο στους μετόχους της εταιρείας, ότι ενδέχεται να αυξήσει τα κέρδη κατά περίπου 1/3 φέτος, στα 2,4 δισ. ευρώ και είναι έτοιμος να επιτύχει τον στόχο απόδοσης των μετοχών στο 12%, μετά από αυξήσεις των τιμών επί τρία χρόνια, αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι εταιρείες αντασφάλισης, κατάφεραν να διατηρήσουν τις τιμές τους, μετά τις καταιγίδες, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων τυφώνων που έπληξαν τις νοτιο-ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και τους τυφώνες στην Ιαπωνία το 2004, που κατέστησαν τη χρονιά, την πιο ακριβή εξ αιτίας των φυσικών καταστροφών, με ζημίες ύψους 49 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι απαιτήσεις από τις φυσικές και άλλες καταστροφές, αυξήθηκαν εμφανώς το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2004, είπε στις 28 Απριλίου στους μετόχους της Munich Re, ο von Bomhard. Οι καταστροφές, περιλαμβάνουν καταιγίδες εξ αιτίας του χειμώνα στη Σκανδιναβία και την πυρκαγιά στο κτίριο Windsor στη Μαδρίτη, που η κάθε μία είχε απαιτήσεις υψηλότερες των 10 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 2,6% το πρώτο τρίμηνο, έναντι αύξησης 5,6% των 28 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe 500 Insurance Index και ήταν παρόμοια της ανόδου των μετοχών της Swiss Reinsurance Co., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλειών, στον κόσμο, που εδρεύει στη Ζυρίχη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα