Goldman, Morgan Stanley: Κέρδη 1 δισ. δολ. από την πώληση της Ping An

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 08:29

ΠΟΣΟΝ περίπου ενός δισ. δολ., από την πώληση μεριδίων τους στην Ping An Insurance (Group) Co., τη δεύτερη σε μέγεθος ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, θα εισπράξουν από κοινού η Goldman Sachs Group Inc. και η Morgan Stanley.

Οι δύο χρηματιστηριακοί οίκοι, θα πουλήσουν συνδυασμένο μερίδιο 9,91% στην ασφαλιστική, αντί του ποσού του 1,04 δισ. δολ., στην HSBC Holdings Inc., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ping An. Οι δύο φίρμες, κατέβαλαν από 35 εκατ. δολ. η κάθε μία για μερίδιο στην εταιρεία, το 1994.

«Η Κίνα δεν έχει καταστεί μόνο ο τόπος στον οποίο τοποθετείς κεφάλαια, αλλά και μέρος το οποίο αποδίδει το ίδιο», ανέφερε ο Paul Mackintosh, διευθυντής της εφημερίδας Asian Venture Capital Journal, στο Χονγκ Κονγκ, η οποία συντάσσει στοιχεία για τις μετοχές εταιρειών.

Η Goldman, η Morgan Stanley, η Newbridge Capital Ltd., η Warburg Pincus LLC και άλλες χρηματιστηριακές φίρμες, αυξάνουν τις επενδύσεις τους στην Κίνα, καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες, στα ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, ψάχνουν για κεφάλαια και για συμβουλές στο κομμάτι της διοίκησης. Η Κίνα, προσήλκυσε 1,8 δισ. δολ. σε κεφάλαια υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου το 2004, οκτώ φορές περισσότερα από ό,τι το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα