Πτωτικά κινούνται οι κινεζικές μετοχές

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 08:49

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι κινεζικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της China Yangtze Power Co., καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι, το σχέδιο της κυβέρνησης να πουλήσει μη διαπραγματεύσιμες μετοχές, αξίας 264 δισ. δολ., σε κινεζικές εταιρείες, θα είναι κατά της μειονότητας των μετόχων.

«Οι επενδυτές ανησυχούν, ότι καθώς το πρόγραμμα πώλησης μετοχών βρίσκεται σε εξέλιξη, τα σχέδια δεν θα είναι υπέρ των συμφερόντων των κατόχων διαπραγματεύσιμων μετοχών», ανέφερε ο Li Yan, ο οποίος διαχειρίζεται 3,62 δισ. γιουάν σε μετοχές, με την Harvest Fund Management Co., στη Σαγκάη, συμπληρώνοντας: «Η πρώτη επιλογή για τους επενδυτές αυτήν τη στιγμή είναι να βγούν από την αγορά, προκειμένου να αποφύγουν τη μελλοντική αβεβαιότητα».

Ο δείκτης Shanghai Composite Index, ο οποίος απαρτίζεται από μετοχές σε γιουάν Α Class και σε ξένο συνάλλαγμα, B Class, υποχωρούσε 1,5%, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα της 19 ης Μαΐου του 1999, στις 11:30' π.μ., στη Σαγκάη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 945 μετοχές εταιρειών της Ασίας, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στη 1:33' μ.μ., στο Τόκυο, όπως και οι δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν, την Ινδία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία. Απώλειες σημείωναν οι δείκτες στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής chip, όπως της Samsung Electronics Co. και της Nanya Technology Corp., μετά την ανακοίνωση της Dramexchange.com, ότι, οι τιμές των memory chip για κομπιούτερ θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, αποτέλεσμα της εντονότερης ζήτησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα