Ν. Κορέα: Θετική η εμπιστοσύνη των καταναλωτών για δεύτερο μήνα

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 09:06

ΘΕΤΙΚΗ ήταν η εμπιστοσύνη των καταναλωτών της Ν. Κορέας, για δεύτερο μήνα, τον Απρίλιο, καθώς η μείωση των φόρων, σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα βασικά επιτόκια δανεισμού σε επίπεδα ρεκόρ, κατέστησαν τα νοικοκυριά πιο πρόθυμα να δαπανήσουν περισσότερα.

Θετική ήταν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τον Απρίλιο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, στη Ν. Κορέα.

Ο δείκτης, που μετρά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, υποχώρησε στο 101,3 τον Απρίλιο, από 102,2 τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Web site της. Ο δείκτης πάνω από το 100, καταδεικνύει ότι οι αισιόδοξοι υπερέβησαν τους απαισιόδοξους. Πάνω από το 100 ο δείκτης ήταν τον Σεπτέμβριο του 2002 και στο 103,9.

«Οι δαπάνες των καταναλωτών, φαίνεται ότι θα κινηθούν ανοδικά με σταθερό ρυθμό», ανέφερε ο Seng Hyun, οικονομικός αναλυτής της Shinyoung Securities Co., στη Σεούλ, συμπληρώνοντας: «Η Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, για να στηρίξει την ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών».

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της LG Electronics Inc., βασίζονται στις τοπικές πωλήσεις για να αυξήσουν τα κέρδη τους, καθώς η άνοδος του ουόν κατά 15% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ πέρυσι, έβλαψε τις εξαγωγές. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της χώρας, Kim Gwang Lim, είπε στις 6 Μαΐου, ότι, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Ν. Κορέα, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, θα βελτιωθούν κατά πάσα πιθανότητα τους επόμενους μήνες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ν. Κορέα, με τον δείκτη Kospi να κερδίζει 0,4%, φθάνοντας στις 938,60 μονάδες, στις 9:53' π.μ., στη Σεούλ, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα