MAN AG: Υψηλές πωλήσεις φορτηγών, υπερδιπλάσια κέρδη

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 12:04

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, η γερμανική εταιρεία παραγωγής βαρέων οχημάτων και εκτυπωτικών μηχανών, MAN AG, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων του τμήματος εμπορικών οχημάτων, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Τα καθαρά της κέρδη, αυξήθηκαν στα 56 εκατ. ευρώ (72 εκατ. δολ.) ή 37 σεντς ανά μετοχή, από αναθεωρημένα 26 εκατ. ευρώ ή 16 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Τα κέρδη της, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι προέβλεπαν, ότι αυτά θα ανέλθουν σε 48,5 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 11%, φθάνοντας στα 3,17 δισ. ευρώ.

Η MAN, η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής φορτηγών της Ευρώπης, στοχεύει να αυξήσει τα κέρδη της, τα ερχόμενα χρόνια, με την απόσπαση μεριδίου από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Volvo AB και της Scania AB, σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του εργατικού της κόστους. Ο επικεφαλής της, Hakan Samuelsson, έχει απολύσει από το 2001 συνολικά 1.041 Γερμανούς εργάτες στο τμήμα παραγωγής φορτηγών. Σημειώνεται, ότι, το εν λόγω τμήμα εταιρείας, απέφερε το 2004, περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών προ φόρων κερδών.

Οι μετοχές της ΜΑΝ, σημείωναν άνοδο 39 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 33,95 ευρώ και ήταν 0,2% υψηλότερα, στα 33,61 ευρώ, στις 9:42' π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Φέτος, οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 19%, με αποτέλεσμα να έχουν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη DAX και να ανεβάζουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 4,9 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα