Puma: Μερίδιο 16,9% αγόρασαν ο Guenter και η Daniela Herz

Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 12:16

ΜΕΡΙΔΙΟ 16,9%, στη γερμανική εταιρεία παραγωγής αθλητικών ειδών, Puma AG, αγόρασε ο Guenter και η Daniela Herz, μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Γερμανίας.

Η Mayfair Vermoegensverwaltungsgesellschaft mbH, μία εταιρεία που διαχειρίζεται τις επενδύσεις των δύο μελών της οικογενείας Herz, αγόρασε μερίδια σε μερικά τετράγωνα στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Puma.

O Guenter, πριν από δύο χρόνια, συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο 39,6% στην Tchibo Holding AG αντί ποσού περίπου 4 δισ. ευρώ (5 δισ. δολ.) στους άλλους τρεις αδελφούς του, οι οποίοι κατέχουν ακόμη τη γερμανική εταιρεία καφέ. Η Puma, αντιμετωπίζει την πρόκληση να διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, μετά την κατά 25 φορές αύξηση των κερδών της και τον τετραπλασιασμό των εσόδων της μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Puma, αναρριχήθηκαν κατά 11,61 ευρώ, ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 194,20 ευρώ η μία. Στις 9:22' π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, σημείωναν άνοδο 5,4%, φθάνοντας στα 192,50 ευρώ η μία.

Στις 26 Απριλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο οι παραγγελίες της μειώθηκαν, εξ αιτίας της συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία περιόρισε τη ζήτηση, ακολουθώντας την ανταγωνίστριά της, Adidas-Salomon AG. Τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις της φέτος, θα σημειώσουν αύξηση από 5% έως 9% - ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε επτά χρόνια – σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα