Αισιοδοξία ΤτΕ για την πορεία της οικονομίας

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 17:50
UPD:17:54
REUTERS/TONY GENTILE

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ολοκλήρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Την εκτίμηση ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% -δηλαδή πάνω από τον στόχο του 0,5% που προβλέπει το μνημόνιο- και ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί αρνητικά σε ποσοστό περίπου 0,3% εξέφραζαν νωρίτερα υψηλόβαθμοι παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι από τον Μάιο -οπότε και επιτεύχθηκε η συμφωνία για την ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης- μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις περίπου 4,6 δισ. ευρώ (για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

Όσον αφορά το επόμενο έτος, για το 2017 τα στελέχη της ΤτΕ βλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2,5%. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την επίτευξη αυτών των στόχων, είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς. 

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, ολοκλήρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Συζητήθηκαν τα θέματα των ελληνικών τραπεζών -βρίσκεται σε εκκρεμότητα το προαπαιτούμενο για την επιλογή των διοικήσεων- αλλά και το θέμα των «κόκκινων» δανείων. Η συνάντηση, σύμφωνα με στελέχη που ήταν παρόντα, έγινε σε θετικό κλίμα ενώ συζητήθηκε και η θέση Στουρνάρα ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει να μειωθεί μετά το 2018. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα