Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 15:58
UPD:16:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αύριο θα συνεχιστούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο το «κλείσιμο» όλων των εκκρεμών ζητημάτων της αξιολόγησης.

Οι επαφές των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί, με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη να συναντούν πρώτοι τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου». Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αναπτυξιακή στρατηγική.

Τη σκυτάλη παίρνουν στις 10.00 οι κ.κ. Χουλιαράκης και Φωτίου, οι οποίοι θα θέσουν ζητήματα δημοσίων δαπανών και κοινωνικής πρόνοιας.

Στις 11.00, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Γιώργος Πιτσιλής θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τις διαβουλεύσεις να μονοπωλούνται από την ανεξαρτησία της αρχής δημοσίων εσόδων αλλά και άλλα παρεμφερή φορολογικά θέματα.

Στις 12.30 θα ακολουθήσει η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά με τον κ. Κατρούγκαλο, ενώ το αυριανό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τους κ.κ. Βερναρδάκη και Χουλιαράκη, οι οποίοι θα θέσουν το ζήτημα της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα έως και την Παρασκευή, προκειμένου να κλείσει ο β’ γύρος της πρώτης αξιολόγησης και να προετοιμαστεί το έδαφος για την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης.

Στις σημερινές επαφές των δύο πλευρών, ετέθησαν τέσσερα κύρια ζητήματα, τα οποία αφορούν:

  • Την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, τα οποία συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ
  • Την προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης
  • Τα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών τόσο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, όσο και για το «πλαστικό χρήμα»
  • Τον προγραμματισμό των διαπραγματεύσεων για τις επόμενες ημέρες

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα