Schroders: 50% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 10:54

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 50% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά προ φόρων και τόκων κέρδη, της ηλικίας 201 ετών εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων του Λονδίνου, Schroders Plc, καθώς τα έσοδα από τους νέους μεμονωμένους επενδυτές ήταν μεγαλύτερα από τις ζημίες των συμβολαίων των θεσμικών της επενδυτών.

Τα καθαρά έσοδα του 1,6 δισ. λιρών Αγγλίας (2,9 δισ. δολ.), ώθησαν τα προ φόρων κέρδη της το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, φθάνοντας στα 50,4 εκατ. λίρες, από 33,6 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Schroders.

«Η κερδοφορία ήταν σημαντική το τρίμηνο, αποτέλεσμα των υψηλών αμοιβών και των υψηλών αποδόσεων από τις επενδύσεις σε μετοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανήλθαν σε 108,9 δισ. λίρες στα τέλη Μαρτίου και ήταν κατά 3,1% υψηλότερα από τα τέλη του 2004.

Η χαμηλή επίδοση των θεσμικών επενδυτών στις ΗΠΑ και οι αλλαγές στην επενδυτική στρατηγική των συνταξιοδοτικών κεφαλαίων στη Βρετανία, είχαν ως αποτέλεσμα την άντληση καθαρών κεφαλαίων ύψους 14,7 δισ. λιρών μεταξύ του 2000 και του 2004. Κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου για κάθε λίρα που τοποθέτησαν οι μεμονωμένοι επενδυτές σε κεφάλαια, οι θεσμικοί επενδυτές απέσυραν δύο λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Οι μετοχές της Schroders, κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 16%, περίοδο, κατά την οποία ο δείκτης FTSE 100, κέρδισε ποσοστό 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα