Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 10:08

ΜΕ ΚΕΡΔΗ άνοιξαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ύστερα από τη χθεσινή άνοδο της Wall Street και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της αμερικανικής Hewlett Packard.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.918,9 μονάδες (0,38%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.023,2 μονάδες (0,4%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.275,6 μονάδες (0,5%).

Αξιόλογη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου επωφελούμενες από την ανάκαμψη των τιμών του μαύρου χρυσού. Ο τίτλος της γαλλικής Total ενισχύεται κατά 1,39%.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της γαλλο-ιταλικής εταιρείας ημιαγωγών STMicroelectronics να ενισχύεται κατά 0,6%.

Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Alcatel. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι εγκαταλείπει τις ζημιογόνες δραστηριότητες συσκευών κινητών τηλεφώνων, προβαίνοντας σε πώληση του εναπομείναντος μεριδίου 45% στην κοινοπρακτική συμμαχία με την κινεζική CL Communication για 63,3 εκατ. δολάρια ΗΚ (8 εκατ. δολάρια) σε μετοχές. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Alcatel να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους και να εστιάσει στα βασικά της δίκτυα και στις δραστηριότητες λογισμικού.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ, που θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,6% το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα