Compass: Απώλειες συμβολαίων, μείωση των κερδών το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 10:18

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 23%, αποτέλεσμα των συναλλαγματικών κινήσεων, σε συνδυασμό με την απώλεια συμβολαίων από τον στρατό, εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφοδοσιών γευμάτων, στον κόσμο, Compass Group Plc.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 41 εκατ. λίρες Αγγλίας (75 εκατ. δολ.) το εξάμηνο μέχρι και τον Μάρτιο, από 53 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Πέντε οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι αυτά θα υποχωρήσουν κατά 5,7%. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,9%, φθάνοντας στα 6,2 δισ. λίρες.

Περίπου το 25% των λειτουργικών κερδών της Compass, προέρχεται από τη δραστηριότητά της στη Β. Αμερική, όπου τροφοδοτεί με γεύματα πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της American Express Co. Η εταιρεία, η οποία επίσης διαχειρίζεται καντίνες για το συνασπισμό στρατιωτών στη Μ. Ανατολή, είπε τον Μάρτιο, ότι τα κέρδη από την εν λόγω περιοχή θα μειωθούν, καθώς ο αριθμός των στρατιωτών έχει μειωθεί σημαντικά. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας, Francis Mackay, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις μας», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael J Bailey, σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα, από τον ρυθμό των αλλαγών που συντελούνται στην αγορά».

Οι μετοχές της Compass, υποχώρησαν πέρυσι σε ποσοστό 31%, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, στα 5,09 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα