Vivendi: Τριπλάσια κέρδη από τη δραστηριότητα στη μουσική

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 10:37

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο, η Vivendi Universal SA, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο, αποτέλεσμα της αύξησης των κερδών από τα τμήματα μουσικής, βιντεοπαιχνιδιών και παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 502 εκατ. ευρώ (363 εκατ. δολ.) ή 44 πένες ανά μετοχή από 166 εκατ. ευρώ ή 14 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι.

Ο πρόεδρός της, Jean-Rene Fourtou, τον περασμένο μήνα έδωσε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή στον Jean-Bernard Levy, ο οποίος ματαίωσε οποιαδήποτε μεγάλη εξαγορά για την επόμενη διετία. Ο Fourtou, συνταξιούχος, επέστρεψε τον Ιούλιο του 2002 στην εταιρεία, προκειμένου να την οδηγήσει μακρυά από οποιαδήποτε επαπειλούμενη χρεοκοπία, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία ύψους 22 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειώσει το καθαρό της χρέος.

«Η Universal Music Group και η Vivendi Universal Games, επιβεβαιώνουν την αλλαγή της πορείας τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Τα θετικά κέρδη του πρώτου τριμήνου, θα οδηγήσουν την εταιρεία καθ'όλη τη διάρκεια του 2005».

Τον περασμένο μήνα, η Vivendi ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της, εξαιρουμένων κάποιων εξόδων, θα αυξηθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 37%, φθάνοντας το 1,8 δισ. ευρώ από 1,31 δισ. ευρώ, που ήταν πέρυσι, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της στον τομέα μουσικής και παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών. Η εταιρεία είπε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της το 2006 ενδέχεται να υπερβούν τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, τα καθαρά κέρδη του 2004 θα ήταν 3,82 δισ. ευρώ, εάν είχαν υπολογιστεί με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τέσσερις φορές περισσότερα από τα 754 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε, βάσει των γαλλικών λογιστικών προτύπων. Η μεγάλη διαφορά προέρχεται από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις μετατροπές νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα