Global Finance: Εξαγορά εταιρείας λογισμικού στη Ρουμανία

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 11:08
UPD:11:10

Πλειοψηφική συμμετοχή (88%) στην Totalsoft S.A., ρουμανική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού, απέκτησε η Global Finance μέσω των Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών που διαχειρίζεται.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Liviu Dragan, εξαγοράζοντας τις συμμετοχές θεσμικού καθώς και ιδιωτών (μη ενεργών) επενδυτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Global Finance, η Totalsoft, με πωλήσεις $ 5.2 εκατ. το 2004 και λειτουργικά κέρδη $ 1.2 εκατ., είναι πρωτοπόρος στο χώρο των εφαρμογών πληροφορικής (application software): η πρώτη ρουμανική εταιρία που δημιούργησε πολύ επιτυχημένο επιχειρησιακό λογισμικό (ERP), διαχείριση μισθοδοσίας και ανθρωπίνων πόρων, διαχείριση έργων (project management) καθώς και εφαρμογές ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για τη Ρουμανική Κυβέρνηση. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τα προϊόντα της, με την επωνυμία Charisma, έχουν ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας στη Ρουμανία και την πρώτη θέση στην αγορά εγχώρια ανεπτυγμένων ERP συστημάτων.

Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται πολυεθνικές (όπως Orange, GlaxoSmithkline, Henkel), πολλές ελληνικές εταιρίες με σημαντική παρουσία στη Ρουμανία (όπως Γερμανός, ΔΙΕΚΑΤ, Πειραιώς) καθώς και πληθώρα μεσαίων και μεγάλων Ρουμανικών εταιρειών. Η Totalsoft δραστηριοποιείται στον τομέα του software outsourcing, το οποίο αποτελεί και το 20% των εσόδων της εταιρίας, παρέχοντας προιόντα και υπηρεσίες σε εταιρίες του κλάδου πληροφορικής στη Γερμανία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία.

Η Global Finance θα υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της Totalsoft σε νέες δραστηριότητες και προιόντα λογισμικού, την παγιοποίηση της θέσης της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Ρουμανική αγορά καθώς και την επέκταση σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η επένδυση στην εταιρεία Totalsoft αποτελεί την δωδέκατη επένδυση της Global Finance στην Ρουμανία και τη δεύτερη στην οποία αποκτά την πλειοψηφία, ακολουθώντας τη νέα επενδυτική της στρατηγική των εξαγορών σε συνεργασία με στελέχη επιχειρήσεων (Management Buy-Out).

Με πάνω από $ 500 εκατ. συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση και περίπου $ 180 εκατ. για επενδύσεις στα Βαλκάνια, η Global Finance έχει εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη εταιρία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα