Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2005 10:25
UPD:10:27

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά υποχώρησε λόγω έντονων ρευστοποιήσεων, με το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών να εστιάζεται στις τραπεζικές μετοχές, καθώς και σε αυτές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 1,06%, με τους όγκους συναλλαγών να διαμορφώνονται στα €154 εκ. (+55%). Υπενθυμίζουμε ότι η EFG Eurobank θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου σήμερα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/19/1051956.htm , μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένουμε κάποια σημαντική διαφοροποίηση της εικόνας της αγοράς».

Fortius Finance: «Τουλάχιστον απογοητευτική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εικόνα που παρουσιάζει ο ΓΔ τελευταίως και δη οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως άλλωστε καταδεικνύεται από την εξαιρετικά χαμηλή αξία συναλλαγών, αλλά και από την αδυναμία άντλησης δυνάμεων από την άνοδο των ξένων δεικτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη λήξη της συνεδρίασης (16:00) ο ΓΔ κατέγραφε απώλειες -1.06% όταν, κατά την ίδια χρονική στιγμή, ο DAX κατέγραφε κέρδη ύψους 1.14%.

Μπορεί τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίου να προσφέρουν μια «ανάσα» στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ιδιαίτερα μετά από τις σημαντικές πιέσεις που δέχθηκε ο FTSE/ASE Mid 40 χθες, κυρίως από την υποχώρηση της ΕΧΑΕ (-5.90% ημερήσιες απώλειες, εκ των οποίων απώλειες -2.94% οφείλονται στην αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα χρήσης 2004), αλλά σημαντικότερο ρόλο κατά τη γνώμη μας σήμερα θα έχει η πορεία του τραπεζικού κλάδου (Εθνική και Eurobank) κυρίως και δευτερευόντως του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Αν και οι περισσότερες πιθανότητες κλείνουν υπέρ μιας ανακλαστικού τύπου αντίδρασης εξαιτίας των θετικών προσδοκιών για τα αποτελέσματα της Eurobank, της μεγαλύτερης εκ της αναμενόμενης χθεσινής πίεσης της Εθνικής Τράπεζας, των θετικών αποτελεσμάτων του ομίλου Μυτιληναίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/19/1051894.htm και της ανόδου των ξένων δεικτών, η κίνηση του ΓΔ θα εξαρτηθεί ουσιαστικά στο κατά πόσο οι προηγούμενοι παράγοντες μπορούν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα