Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών εξαγωγής ηλεκτρονικών, όπως της Nintendo Co. και της Samsung Electronics Co., μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η ανάπτυξη, στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, θα διατηρηθεί.

«Οι επενδυτές περίμεναν ένα ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο πριν αρχίσουν και πάλι τις αγορές μετοχών», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Υπάρχει δυναμική στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ και τα κέρδη των παραγωγών ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης θα βελτιωθούν».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 96,95 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερη ημέρα, στις 11:11 π.μ., στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των πηγών ενεργείας, όπως της BHP Billiton και της Nippon Steel Corp., ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος στην πορεία του δείκτη, μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 11.063,1 μονάδες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,1%. Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία.

Φέτος, ο MSCI της Ασίας, έχει υποχωρήσει κατά 6,6%, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ, θα περιορίσει τις δαπάνες σε προϊόντα, όπως τα παιχνίδια της Nintendo και τους ημιαγωγούς της Samsung Electronics. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη αγορά πώλησης των ασιατικών προϊόντων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ για τέταρτη ημέρα, διευρύνοντας το μεγαλύτερο ράλι που σημειώθηκε σε χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ο Standard & Poor's 500 Index έκλεισε με άνοδο 0,5%. Εκθεση για τις τιμές καταναλωτή αυτήν την εβδομάδα, κατέδειξε, ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα διατηρήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς να ανέβει ο πληθωρισμός.

Χθες, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που συμπλήρωσε αιτήσεις για εύρεση εργασίας υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε κατά 20.000, φθάνοντας στις 321.000 αιτήσεις εργασίας, σημάδι ότι η απασχόληση είναι ισχυρή. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις για εύρεση εργασίας θα έφθαναν τις 330.000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα