Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Matsushita Electric Industrial Co. και της Nissan Motor Co., καθώς αισιοδοξία επικρατεί, ότι, η άνοδος του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του γιέν, θα τονώσει την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό.

«Η ισχυροποίηση του δολαρίου, είναι ευεργετική για τους εξαγωγείς, όχι μόνο από την άποψη της προοπτικής του νομίσματος, αλλά καταδεικνύει την ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ», ανέφερε ο Soichiro Monji, ο οποίος διαχειρίζεται 28 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Daiwa SB Investment Ltd., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν 944 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 96,62 μονάδες, στις 11:11' π.μ., στο Τόκυο. Οι μετοχές της Matsushita Electric είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση και συνέβαλαν στην άνοδο του δείκτη. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 11.073,20 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE , υποχωρούσε 0,9%. Οι μετοχές της Formosa Petrochemical Corp., οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών με πετροχημικά, καθώς ανησυχία επικράτησε, ότι η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα ωθήσει τους αγοραστές να ζητήσει μειώσεις στις τιμές των προϊόντων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, σημείωνε άνοδο 0,8%, τη μεγαλύτερη, μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia κινήθηκαν ανοδικά, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την Credit Suisse First Boston. Ολοι οι δείκτες κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, λόγω εθνικής εορτής.

Το δολάριο οδεύει προς τα υψηλότερα κέρδη και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έναντι του ευρώ από το 2000, καθώς μερίδα επενδυτών θεωρεί, ότι η περίοδος υποχώρησης του δολαρίου, έχει φτάσει στο τέλος της.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχωρούσε κατά 0,9%, φθάνοντας στα 48,22 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές - μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές - στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 48,50 δολ. το βαρέλι, στις 10:17' π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα