Isuzu: Πρόβλεψη για μείωση των κερδών την τρέχουσα χρήση

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 07:17

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 17%, προβλέπει να εμφανίσει την τρέχουσα χρήση, η Isuzu Motors Ltd., η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, καθώς το ισχυρό γιέν, περιορίζει την αξία των εξαγωγών, σε συνδυασμό με την καταβολή περισσοτέρων κεφαλαίων για την αγορά χάλυβα.

Η εταιρεία εκτιμά, ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν στα 50 δισ. γιέν (462 εκατ. δολ.), μετά την πραγματοποίηση κερδών ρεκόρ ύψους 60 δισ. γιέν, που εμφάνισε την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η Ιsuzu, συγγενική εταιρεία της General Motors Corp., θα πραγματοποιήσει περίπου το 77% των συνολικών της πωλήσεων φέτος στο εξωτερικό. Επίσης εκτιμά, ότι η ισχυροποίηση του γιέν στα 100 έναντι του δολαρίου, την τρέχουσα χρήση, από 107, που ήταν τη χρονιά που πέρασε, θα περιορίσει τα κέρδη της από τις εξαγωγές. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία θα δαπανήσει περισσότερα στην ανάπτυξη νέων μοντέλων, αλλά και για την αύξηση της παραγωγής της.

Οι μετοχές της Isuzu, σημείωναν άνοδο 1,6%, φθάνοντας στα 258 γιέν στις 11 π.μ., στο Τόκυο. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 5,5%, καθώς η εταιρεία σχεδίασε να αυξήσει το μερίδιό της στην κινεζική Qingling Motors Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα