Mizuho: Στάσιμα έσοδα, χαμηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 07:31

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη, σε ποσοστό της τάξης του 20%, από τα επίπεδα ρεκόρ, στα οποία είχαν αναρριχηθεί, καθώς δυσκολεύεται να αυξήσει τα έσοδά της, επειδή αυτά εξαρτώνται από τον δανεισμό, ο οποίος δεν έχει αυξηθεί στη χώρα, από το 1996, εκτιμά ότι θα εμφανίσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Μizuho Financial Group Inc.

Τα καθαρά κέρδη τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στα 627,4 δισ. γιέν (5,8 δισ. δολ.) ή 54,626 γιέν ανά μετοχή, από 407 δισ. γιέν ή 36,153 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Η διοίκησή της προέβλεπε κέρδη 500 δισ. γιέν, σε πωλήσεις 3 τρισ. γιέν, για την τρέχουσα χρήση.

Οι επτά εθνικές τράπεζες της Ιαπωνίας, συναγωνίζονται να κερδίσουν μεμονωμένους πελάτες και να αυξήσουν τις αμοιβές τους, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον περιορισμό του δανεισμού. Η συγχώνευση μεταξύ της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., που σχεδιάζεται τον Οκτώβριο, θα αφαιρέσει αξία από την Mizuho, σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων, αυξάνοντας την πίεση από τον ανταγωνισμό.

«Η Mizuho πρέπει να εδραιωθεί σε τομείς με γερές βάσεις», ανέφερε ο Rieko McCarthy, αναλυτής της Morgan Stanley, συμπληρώνοντας: «Θα έπρεπε να επεκταθεί στο εξωτερικό πριν από τους ανταγωνιστές της, προκειμένου να πάρει κάποια από τα κεφάλαια που βγαίνουν εκτός Ιαπωνίας, στην προσπάθεια εύρεσης καλύτερων αποδόσεων».

Το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα έσοδα της Mizuho, υποχώρησαν στα 3 τρισ. γιέν, από 3,2 τρισ. γιέν, την προηγούμενη, από την τελευταία χρήση. Τα κέρδη από τον δανεισμό, υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 10%, φθάνοντας στο 1,065 τρισ. γιέν. Τα κέρδη της τράπεζας τη χρήση που μόλις έληξε, αυξήθηκαν σημαντικά από τα έσοδα που προήλθαν από την επιστροφή τόκων.

Οι κοινές μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατά 0,4%, φθάνοντας στις 490.000 γιέν η μία κατά την πρωϊνή διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Επίσης η τράπεζα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μείωση του μεριδίου της στην Mizuho Trust, κατά περίπου 5%. Νωρίτερα σήμερα, η Mizuho Trust, ανακοίνωσε μείωση των κερδών της σε ποσοστό 20%, φθάνοντας στα 25,8 δισ. γιέν.

Για το σύνολο της χρήσης, τα κέρδη της Mizuho από τις αμοιβές και τα ποσοστά, ανήλθαν στα 566,1 δισ. γιέν, από 515,4 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα