Vodafone: Aπώλεια μεριδίου στην αγορά της Ν. Ζηλανδίας

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 08:32

ΜΕΡΙΔΙΟ αγοράς, για δεύτερο τρίμηνο, απώλεσε στην αγορά της Ν. Ζηλανδίας, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone Group Plc, από την Telecom Corp.

Το παράρτημα της Vodafone στη Ν. Ζηλανδία, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, προσέθεσε 60.000 συνδρομητές, φθάνοντας στο 1,891 εκατ. συνδρομητές, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση. Η Telecom, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ν. Ζηλανδίας, είπε στις 6 Μαΐου, ότι οι συνδρομητές της αυξήθηκαν κατά 64.000, φθάνοντας στο 1,527 εκατ. το τρίμηνο.

Το μερίδιο της Vodafone στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, υποχώρησε στο 55,3% μέχρι τις 31 Μαρτίου, από 55,6%, που κατείχε στα τέλη του προηγούμενου έτους, με την Telecom να ισχυροποιεί τη θέση της, κατακτώντας το λοιπό μερίδιο αγοράς. Οι δύο εταιρείες, μείωσαν τις τιμές για τα κινητά τηλέφωνα με κάμερες και προσέθεσαν κίνητρα, όπως δωρεάν μηνύματα, για να αποσπάσουν μερίδιο μεταξύ των 4 εκατ. κατοίκων της Ν. Ζηλανδίας.

«Οπωσδήποτε ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής τελεφωνίας, είναι πολύ έντονος», ανέφερε ο David Boyce, της ABN Amro New Zealand Ltd., στο Οκλαντ, ο οποίος εισηγείται για τις μετοχές της Telecom, «hold». Ο ίδιος τόνισε, ότι έγιναν εκπληκτικές προσφορές και από τις δύο εταιρείες, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο».

Η Ν. Ζηλανδία, αποτελεί μόλις το 1,2% του διεθνούς μεριδίου αγοράς της Vodafone, με 155 εκατ. συνδρομητές σε 26 χώρες. Η Telecom, η οποία αποτελεί πλέον του 26% του δείκτη NZSX 50 Index της Ν. Ζηλανδίας, έχει χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισ. δολ. ή το 5% της αξίας της Vodafone.

Οι μετοχές της Telecom, σημείωναν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 6,03 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία, στις 11:22' π.μ., στο Ουέλλινγκτον, περιορίζοντας τις απώλειες του 2% που έχουν σημειώσει φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα