Woolworths, Metcash: Προς εξαγορά της Foodland αντί 2,4 δισ. δολ.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 08:11

ΣΥΜΜΑΧΙΑ με την Metcash Trading Ltd., κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., προκειμένου να αγοράσουν την Foodland Associated Ltd., αντί του ποσού των 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,4 δισ. δολ. ΗΠΑ).

H Woolworths θα καταβάλλει 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας σε μετρητά και μετοχές, για τα 150 σούπερ μάρκετ της εταιρείας στη Ν. Ζηλανδία. Η Metcash, θα αγοράσει το τμήμα χονδρικής πώλησης της Foodland και τα 60 σούπερ μάρκετ της, αντί του ποσού των 859 εκατ. δολ. Αυστραλίας, σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Αυτή η εξαγορά, θα είναι η πρώτη του εκτελεστικού διευθυντή της Wooldworths, Roger Corbett, σε μια αγορά όπου ο μέσος όρος των πωλήσεων αυξάνεται με τον διπλάσιο ρυθμό, απ'ό,τι ο αντίστοιχος στα καταστήματα της εταιρείας στην Αυστραλία.

Οι μέτοχοι της Foodland θα εισπράξουν από 25,29 έως 26,17 δολ. Αυστραλίας για κάθε μία μετοχή, αναλόγως με το τι θα δεχθούν, μετρητά ή μετοχές, τιμή κατά 3,6% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 20 Μαΐου, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της, στο πλαίσιο των πρόσφατων συνομιλιών.

Οι μετοχές της Foodland σημείωναν άνοδο 57 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 25,82 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:23' μ.μ. στο Σύδνεϋ και έχουν κερδίσει περίπου 35% από τη στιγμή που η Metcash έκανε την πρώτη της προσφορά στις 6 Δεκεμβρίου του 2004. Οι μετοχές της Woolworths, κέρδιζαν 12 σεντς, φθάνοντας τσα 15,74 δολ. Αυστραλίας η μία και φέτος, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 4,9%.

Η Woolworths, θα απορροφήσει 300 εκατ. δολ. Αυστραλίας του χρέους της Foodland, με αποτέλεσμα η συνολική προσφορά της για την εξαγορά της εταιρείας, να ανέρχεται σε 3,4 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα