Ηyundai, Beijing Auto και εταιρεία των ΗΠΑ, δημιουργούν venture δανείων στην Κίνα

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 08:46

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, για τη δημιουργία ενός venture, με αμερικανική εταιρεία και με την and Beijing Automobile Investments Co., προκειμένου να δανείσει χρήματα στους Κινέζους αγοραστές αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η Hyundai Motor Co., η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

«Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα τονώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις μας», ανέφερε ο Xu Heyi, πρόεδρος της Beijing Hyundai Motor Co., σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, στην κινεζική πρωτεύουσα. Οι τρεις εταιρείες, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν όλες τις εγκρίσεις της κυβέρνησης με την έναρξη του 2006 και να αρχίζουν να χορηγούν δάνεια στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον Xu, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομάσει την αμερικανική εταιρεία, με την οποία θα δημιουργηθεί το venture.

Τρία στα τέσσερα αυτοκίνητα, που πωλούνται στην Κίνα, αγοράζονται με μετρητά, ελλείψει δανείων για αυτοκίνητα, γεγονός, που έκανε την General Motors Acceptance Corp., τη Ford Motor Corp. και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, να δημιουργήσουν venture για τη χορήγηση δανείων. Οι εταιρείες, ελπίζουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με την χορήγηση φθηνότερων δανείων σε νοικοκυριά και εταιρικούς αγοραστές.

Η Ηyundai, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανίας πέρυσι, βάσει πωλήσεων, σχεδόν τριπλασίασε τις πωλήσεις της το 2003, μετά τη μείωση των τιμών στην οποία προχώρησε, κατά μέσον όρο, 10%, τον Σεπτέμβριο. Η αυτοκινητοβιομηχανία, που εδρεύει στη Σεούλ της Ν. Κορέας, το πρώτο τρίμηνο διπλασίασε τις πωλήσεις της στην Κίνα, στα 56.064 οχήματα. Επιδιώκει να πουλήσει στη χώρα μέχρι το 2010, ένα εκατ. οχήματα, ήτοι το 1/5 του μεριδίου αγοράς επιβατηγών αυτοκινήτων της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα