ΔΙΕΚΑΤ: Υπεγράφη η σύμβαση συνεργασίας με την BP Marine

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 13:11
UPD:13:15

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Portland Bunkers International, θυγατρικής της ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ, και της αγγλικής BP Marine.

Η συνεργασία αφορά στη συνεκμετάλλευση και λειτουργία του νέου σταθμού ανεφοδιασμού πλοίων στο λιμάνι Portland της Νότιας Αγγλίας, η κατασκευή του οποίου από τη ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2005, με συνολικό ύψος επένδυσης £ 4,5 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η θέση της όλης εγκατάστασης είναι τέτοια που επιτρέπει την πετρέλευση πλοίων σε συνθήκες απαγορευτικές για άλλες σχετικές τοποθεσίες.

Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. ήταν από την πλευρά της BP Marine, η κα Sarah Neilson, UK Fuels Manager και ο κ. Parris Beverly, Performance Unit Leader, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συμφωνία μεταξύ των εταιρειών BP Marine και Portland Bunkers International. Η ανάθεση του έργου που αφορά τις νέες εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού καυσίμων στην περιοχή του Portland Αγγλίας, σχεδιάστηκε και λειτουργεί για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ποιότητας για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Είμαστε πεπεισμένοι πως η Portland Bunkers International θα φέρει εις πέρας, με ασφαλή τρόπο, τις προσδοκίες της BP και τον εφησυχασμό των πελατών μας. H Portland Bunkers International είναι η πρώτη εγκατάσταση ανεφοδιασμού καυσίμων, που κατασκευάστηκε στην Αγγλία σε χρονικό διάστημα άνω των δέκα ετών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδρέα Αθανασιάδη και τους συνεργάτες του για την πραγματοποίηση αυτής της συνεργασία με την ΒΡ. Προσδοκούμε σε πολλά χρόνια επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ΒΡ και Portland Bunkers International».

Από την πλευρά της εταιρείας Portland Bunkers International συμμετείχαν στην συνάντηση ο κ. Neil Price, Terminal Operations Manager και ο κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής ο οποίος τόνισε: «Με τη σημερινή υπογραφή κλείνει ένας κύκλος επιτυχημένων διαπραγματεύσεων με τη ΒΡ Marine και σφραγίζεται μια συμφωνία στην οποία συμμετέχουμε με μια πετρελαϊκή εγκατάσταση άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένη και η ΒΡ προσφέρει τη τεχνογνωσία, το πελατολόγιο και το κύρος της στον πετρελαϊκό χώρο.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον όμιλο της ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε., που ένας κολοσσός του μεγέθους της ΒΡ μας επέλεξε για συνεργάτες στην ίδια του τη χώρα. Ευελπιστούμε δε και σε περαιτέρω συνεργασία με τη ΒΡ, όχι μόνο στο πετρελαϊκό χώρο, αλλά και σε άλλους τομείς και δραστηριότητες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΕΚΑΤ, η συνεργασία των δύο εταιρειών έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2005 με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και χωρίς λειτουργικά προβλήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα