BHP Billiton: Στις 3 Ιουνίου κλείνει η προσφορά της για την WMC

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 10:02

ΔΕΝ πρόκειται να αυξήσει την προσφορά ύψους 9,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (7 δισ. δολ. ΗΠΑ), για την εξαγορά της WMC Resources Ltd., μετά τις 3 Ιουνίου, η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, BHP Billiton, καθώς οι περισσότεροι από τους μετόχους της άντεξαν την υψηλότερη προσφορά.

Η εταιρεία, απέσπασε την έγκριση του 4,49% των μετοχών της στην WMC, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές της WMC, υποχωρούσαν κατά 7,82 δολ. Αυστραλίας η μία, καθώς εικάζετο, ότι η προσφορά της BHP Billiton των 7,85 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, δεν θα είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη, ανταγωνίστριας μεταλλουργίας, ενώ η WMC, είπε ότι δεν δέχθηκε άλλες προσφορές.

«Η αγορά φανερά αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλος που θα δείξει ενδιαφέρον και οι μετοχές υποχώρησαν κάτω από την τιμή προσφοράς», ανέφερε ο Tim Barker, ο οποίος διαχειρίζεται 30 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την BT Financial στο Σύδνεϋ, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της BHP Billiton.

Πριν από σήμερα, οι μετοχές της WMC διαπραγματεύθηκαν πάνω από την προσφορά της BHP Billiton, καθώς εικάζετο, ότι η αύξηση της ζήτησης εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής στην Κίνα, ενδέχεται να οδηγήσει σε ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της πέμπτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου και κάτοχο των μεγαλύτερων αποθεμάτων ουρανίου, στον κόσμο. Νωρίτερα, την προσφορά της BHP, προσπάθησε να υπερβεί η ελβετική Xstrata Plc.

Οι μετοχές της WMC, υποχωρούσαν 8 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 7,82 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Είναι η πρώτη φορά που οι μετοχές της κινούντο τακτικά κάτω από την τιμή προσφοράς από τις 19 Απριλίου.

Οι μετοχές, οι πιο διαπραγματεύσιμες σήμερα στο Χρηματιστήριο, βρισκόντουσαν στα 7,83 δολ. Αυστραλίας η μία, στη 1:02' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, ενώ δεν έκλεισαν χαμηλότερα από την προσφορά εξαγοράς που ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου. Οι μετοχές της BHP Billiton, υποχωρούσαν επίσης κατά 8 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 16,12 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα