Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 10:11
UPD:10:52

Fortius Finance: «Μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα αβεβαιότητας που ταλάνισε τους καταλυτικούς κλάδους των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών, οι χθεσινές σημαντικές εξελίξεις στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ και στο ασφαλιστικό των τραπεζών αίρουν τις ανησυχίες των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για ένα ανοδικό ξέσπασμα του ΓΔ. Μπορεί να μη επιτεύχθηκε μια ενιαία λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών και να προωθούνται από την κυβέρνηση, οι μεμονωμένες λύσεις στις περιπτώσεις της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά πλέον το σημαντικό αυτό θέμα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, καθώς οι υπόλοιπες τράπεζες θα πρέπει πλέον να προωθήσουν τις δικές τους λύσεις στο ασφαλιστικό ζήτημα. Στο προσκήνιο ωστόσο σήμερα αναμένεται να βρεθεί η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς εκτός των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν πρίν την έναρξη της συνεδρίασης, η συμφωνία της διοίκησης του Οργανισμού και της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 5,500 εργαζόμενων και την ουσιαστική άρση της μονιμότητας αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για ανάλογες συμφωνίες και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Κατά συνέπεια εκτιμούμε ότι το ΧΑ, ανεξαρτήτως της πορείας των ξένων δεικτών, θα οδηγηθεί σε υψηλότερα επίπεδα με πρώτο σημείο αναφοράς τις 1,653 μονάδες για το FTSE/ASE-20 και τις 2,965 μονάδες για το ΓΔ».

Praxis Securities: «Οι θετικές εξελίξεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και του συνδικάτου των εργαζομένων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/26/1054564.htm αναμένεται να προκαλέσει το αγοραστικό ενδιαφέρον στην μετοχή της εταιρίας γεγονός που πιθανολογούμε ότι θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών δημιουργώντας θετικό momentum. Η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενδέχεται να αποτελέσει αφετηρία για παρόμοια μέτρα και σε άλλες ΔΕΚΟ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτιμούμε ότι ο ΟΛΠ είναι η αμέσως επόμενη εταιρεία, αφού αντιμετωπίζει υψηλό εργατικό κόστος».

Contalexis Financial Services: «Η επιστροφή σε υψηλότερα επίπεδα ημερήσιου τζίρου, έδωσε μια ανάσα στην αγορά. Οι ανακοινώσεις για τα τρίμηνα των εταιρειών συνεχίζονται με τα αποτελέσματα να κρίνονται ικανοποιητικά, κάτι που στηρίζει σημαντικά την αγορά. Σημαντική άνοδο είχαμε για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και Cosmote, λόγω ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους, αλλά και για ΟΤΕ και ΕΛΤΕΧ».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν επίσης εμφανές. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,64%. Οι όγκοι συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα €161,5εκ (+71%). Για την σημερινή ημέρα αναμένουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρωθεί στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ΟΤΕ πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Δεν αναμένουμε σημαντική βελτίωση στους όγκους συναλλαγών».

Proton Χρηματιστηριακή: «Η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΟΤΕ και των σωματείων και οι επιπτώσεις για τις υπόλοιπες εισηγμένες κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες πιθανόν να ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον για όλη την αγορά σήμερα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα