Man Group Plc: Τα χαμηλότερα ετήσια κέρδη από το 2000

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 09:38

ΤΑ χαμηλότερα ετήσια κέρδη, από το 2000, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κάλυψης του κινδύνου, που προέρχεται από τη μεταβλητότητα των επιτοκίων, των τιμών συναλλάγματος και των τιμών των μετοχών και ομολόγων, στον κόσμο, Man Group Plc, μετά την υποχώρηση της αξίας μερικών από τα μεγαλύτερα κεφάλαια που διαχειρίζεται.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 10%, φθάνοντας στα 608 εκατ. δολ. τη χρονιά που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 552 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη από 527 έως 630 εκατ. δολάρια.

Η Man Group, με εκτελεστικό διευθυντή τον Stanley Fink, αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς 11 από τα μεγαλύτερα κεφάλαιά της (hedge funds), υποχώρησαν κατά μέσον όρο 0,95%, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αυξήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 43 δισ. δολ. τη χρήση του 2005, λιγότερο από το 1/3 της ανάπτυξης του 48% που είχαν εμφανίσει πριν από ένα χρόνο.

Tα έσοδα από τη διαχείριση κεφαλαίων των πελατών, αυξήθηκαν κατά 34%, φθάνοντας στα 614 εκατ. δολ., τη στιγμή που οι αμοιβές της, υποχώρησαν σε ποσοστό 50%, φθάνοντας στα 119 εκατ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα από τις αμοιβές θα ήταν ύψους περίπου 81 εκατ. δολαρίων. Τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου, επιβάλλουν μεγαλύτερες αμοιβές, καθώς οι αποδόσεις επιταχύνουν την αύξηση.

Η ναυαρχίδα της εταιρείας, το κεφάλαιο AHL Diversified ύψους 1,8 δισ. δολ., το οποίο χρησιμοποιεί υπολογιστές για την επένδυση σε μελλοντικές αγορές, υποχώρησε κατά 2,3% τον Απρίλιο, μετά από υποχώρηση 1,2% το προηγούμενο δωδεκάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Man Group. Ο μέσος όρος των κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, αυξήθηκε κατά 7% τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Credit Suisse First Boston/Tremont Index.

Οι μετοχές της Man Group το τελευταίο δωδεκάμηνο υποχώρησαν κατά 24%, έναντι ανόδου 13% του βρετανικού δείκτη FTSE 100. Η μείωση διευρύνθηκε, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών της General Motors, από την Standard & Poor's, κάτι που τόνωσε την ανησυχία για τις απώλειες των κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα