Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί, ότι η ζήτηση των προϊόντων των εν λόγω εταιρειών θα γίνει πιο έντονη, μετά τη συνεχόμενη άνοδο του Nasdaq Composite Index, σε εβδομαδιαία βάση, τη μεγαλύτερη από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Fujitsu Ltd., σημείωναν κέρδη.

«Η άνοδος των αμερικανικών μετοχών της υψηλής τεχνολογίας, αρχίζει να διασκορπίζει τις αμφιβολίες για τον κλάδο», ανέφερε ο Akio Yoshino, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, αναρριχήθηκε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 97,85 μονάδες, στις 11:25' π.μ., στο Τόκυο. Και οι 10 κλαδικοί δείκτες κινούντο ανοδικά. Κέρδη σημείωναν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και την Ταϊβάν. Στη Μαλαισία, ο Kuala Lumpur Composite Index, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση.

Ο Nikkei 225, κέρδιζε 0,7%, φθάνοντας στις 11.273,71 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη ημέρα. Οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., οδηγούσαν την άνοδο, μετά την έκθεση στην Ιαπωνία, η οποία έδειξε αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο, για πρώτο μήνα, σε σύνολο τριών μηνών. Οι μετοχές των χαλυβουργιών, συμπεριλαμβανομένης της JFE Holdings Inc. και της Posco, κινήθηκαν ανοδικά, μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co., ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν το ερχόμενο τρίμηνο.

Στις ΗΠΑ, ο Nasdaq, του οποίου τα 2/5 της αξίας προέρχονται από τις μετοχές της υψηλής τεχνολογίας, κέρδισε την περασμένη εβδομάδα ποσοστό 1,4%, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ο MSCI Asia Pacific Information Technology Index, σημείωσε άνοδο 3,9% αυτόν τον μήνα και οδεύει να σημειώσει τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη, σε σύνολο τριών μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα