Κίνα: Καταργεί τους εξαγωγικούς δασμούς σε 81 κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 07:02

ΣΤΗΝ κατάργηση των εξαγωγικών δασμών, σε 81 κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Κίνα, καθώς η άνοδος των φορτώσεων με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από την ημερομηνία κατάργησης των διεθνών ποσοστώσεων την 1η Ιανουαρίου.

Η κατάργηση, περιλαμβάνει δασμούς σε 78 κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες επεβλήθησαν από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, στο Web site του. Το σύνολο επίσης περιλαμβάνει δύο εξαιρέσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και την κατάργηση περαιτέρω δασμών, που ανακοινώθηκαν στις 20 Μαΐου.

Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών και ενδυμάτων της Κίνας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29% το πρώτο τρίμηνο επιδεινώνοντας τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν εμπορικό έλλειμμα ρεκόρ, στα 162 δισ. δολ. με την Κίνα πέρυσι, σε συνδυασμό με την πίεση προς την κινεζική κυβέρνηση να χαλαρώσει τον έλεγχο του νομίσματός της έναντι του δολαρίου. Στις 17 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ενωση, ζήτησε άμεση επέμβαση της Κίνας για τον περιορισμό της αύξησης των Τα-shirt και των νημάτων λιναριού πριν την επιβολή ποσοστώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα