Ν. Κορέα: Απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 07:53

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση, εμφάνισε τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή της Ν. Κορέας, καθώς η ισχυροποίηση οτυ εθνικού της νομίσματος, επέδρασε αρνητικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών. Ο υπουργός Οικονομικών, Han Duck Soo, είπε, ότι, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, ενδέχεται να χάσει την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη στόχο στο 5%.

Η παραγωγή, εποχιακώς προσαρμοσμένη, υποχώρησε στο 1,7% τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, μήνας κατά τον οποίο αναρριχήθηκε στο 3,9% - αναθεωρημένα στοιχεία – σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ν. Κορέας, θα σημείωνε αύξηση σε ποσοστό 0,1%.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της LG Electronics Inc., είπαν, ότι η ισχυροποίηση κατά 13% του νομίσματος της χώρας, ουόν, έναντι τοου δολαρίου των ΗΠΑ μέσα στο έτος μέχρι τις 31 Μαρτίου, επηρέασε τις πωλήσεις της χώρας στο εξωτερικό. Ο Han, επανέλαβε τις εκκλήσεις του στην Κεντρική Τράπεζα τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού σε επίπεδα ρεκόρ και στο 3,25%, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα