Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου

Μετά την αύξηση της παραγωγής βενζίνης στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2005 08:16

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για πέμπτη ημέρα, συμπληρώνοντας την μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση, σε σύνολο πέντε ημερών, καθώς τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ, αύξησαν την παραγωγή βενζίνης, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, η οποία αυξάνεται από τον εορτασμό της Memorial Day μέχρι τον εορτασμό της Labor Day, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναρριχήθηκε κατά 9,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που πέρασε, τα υψηλότερα επίπεδα έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ. Η αύξηση των τιμών επιταχύνθηκε, μετά την είδηση, ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Fahd, εισήλθε στο νοσοκομείο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου αυξήθηκε κατά 84 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 51,85 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαΐου. Τα συμβόλαια του Ιουλίου αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 6,6% αυτήν την εβδομάδα. Τα συμβόλαια του Ιουνίου έληξαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και στα 46,80 δολ. το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών.

Το Χρηματιστήριο στη Ν. Υόρκη, έκλεισε την Παρασκευή στη 1 μ.μ. – τοπική ώρα – αντί της κανονικής στις 2:30' μ.μ. και θα παραμείνει σήμερα κλειστό στις ΗΠΑ, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα