Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 31 Μαΐου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, μετά τις εκθέσεις για τις πωλήσεις των ημιαγωγών και τον εξοπλισμό chip, οι οποίες κατέδειξαν, ότι η ανάκαμψη της εν λόγω βιομηχανίας, υποχωρεί. Οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. και της Samsung Electronics Co., σημείωναν απώλειες.

«Μερικές πρόσφατες εκθέσεις για τον κλάδο δεν ήταν τόσο καλές», ανέφερε ο Nicholas Yeo, ο οποίος διαχειρίζεται 12 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Aberdeen Asset Management, στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Βασικά, δεν έχουμε δει τεράστια ανάκαμψη ακόμη στην τεχνολογία». Ο ίδιος είπε, ότι δεν προσθέτει περισσότερες μετοχές του κλάδου στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό του».

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, υποχωρούσε κατά 0,4%, φθάνοντας στις 97,53 μονάδες, στις 12:12 μ.μ., ώρα Τόκυο. Ο κλάδος που αποτελείται από τις μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των υπολοίπων 10, τον Μάϊο, αποτελούσε σήμερα, το 1/5 της συνολικής πτώσης του δείκτη. Ο δείκτης οδεύει να εμφανίσει συνολική πτώση μέσα στον Μάϊο σε ποσοστό 0,3%, σημειώνοντας απώλειες για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο Nikkei 225, υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 11.235,73 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη του 2,3%, που σημείωσε μέσα σε τρεις ημέρες. Οι μετοχές της KDDI Corp., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών που θα μπούν στον διεθνή δείκτη της Morgan Stanley Capital International Inc., περιορίζοντας την υποχώρησή του.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Κίνα, την Ταϊβάν και την Ινδονησία. Ελαφρά διαφροποίηση σημείωνε ο δείκτης στην Αυστραλία.

Σήμερα, ο MSCI Asia-Pacific Information Technology Index, έχανε 0,8%, περιορίζοντας τα κέρδη, του 3,3%, μέσα στον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα