Αυστραλία: Χαμηλότερη των προβλέψεων οικονομική ανάπτυξη, στο 0,7%

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 07:20
UPD:07:25

ΜΕ χαμηλότερο ρυθμό – απ'ό,τι αναμενόταν – αναπτύχθηκε η οικονομία της Αυστραλίας το πρώτο τρίμηνο, ενισχύοντας τις πιθανότητες, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώράς, θα σταματήσει να αυξάνει φέτος, τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Το ΑΕΠ, αυξήθηκε 0,7% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, μετά την αύξησή του κατά 0,3% (αναθεωρημένα στοιχεία), το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Σύδνεϋ. Συνολικά 22 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η οικονομία της χώρας θα είχε ρυθμό ανάπτυξης 0,9%.

Η οικονομική ανάπτυξη οδηγήθηκε από τις δαπάνες των καταναλωτών και την αύξηση των αποθεμάτων. Η αναστροφή της, μπορεί να διαρκέσει λίγο, καθώς εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα δείχνουν μείωση των λιανικών πωλήσεων, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, τον Απρίλιο, υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο, στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών, σε συνδυασμό με την ξηρασία σε όλη τη χώρα, που μείωσε τη γεωργική παραγωγή.

Η οικονομία της Αυστραλίας, η πέμπτη σε μέγεθος της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, αναπτύχθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ο ρυθμός, ήταν χαμηλότερος της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, κατά 3,7% και της Βρετανίας, 2,7%, την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 75,63 σεντς του δολ. των ΗΠΑ, στις 12:03' μ.μ., ώρα Σύνδεϋ, από 75,73 σεντς, πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων 6,25%, που λήγουν τον Απρίλιο του 2015, σημείωσαν άνοδο κατά μία μονάδα βάσης, ποσοστό 0,01%, φθάνοντας στο 5,14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα