Citigroup: Eνδέχεται να εξαιρεθεί από δημόσια εγγραφή 5 δισ. δολ. στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 07:16

ΕΚΤΟΣ της μεγαλύτερης δημόσιας εγγραφής της χρονιάς, της China Construction Bank, στην Κίνα, με πωλήσεις μετοχών αξίας 5 δισ. δολ., ενδέχεται να μείνει η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, Citigroup Inc., σύμφωνα με ανθρώπους που εμπλέκονται στην εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Construction Bank, δεν κάλεσε την Citigroup στις συσκέψεις με τους τραπεζίτες από την Morgan Stanley και την China International Capital Corp., κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι τρεις φίρμες, προσελήφθησαν πέρυσι, για να προετοιμάσουν την τράπεζα, για τη δημόσια εγγραφή. Η Citigroup, βρισκόταν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά μεριδίου, στην τρίτη σε μέγεθος δανείστρια της Κίνας. Αυτές οι διαπραγματεύσεις, ναυάγησαν, είπαν οι ίδιοι άνθρωποι.

Οι ανάδοχοι της Construction Bank, ενδέχεται να πληρωθούν με 150 εκατ. δολ. σε αμοιβές, οι οποίες είναι ίσες με το 3%, της αξίας της εμπορικής συναλλαγής. Η πώληση μετοχών επίσης, αποδίδει τεράστια δικαιώματα, επειδή η δημόσια εγγραφή είναι η πρώτη πώληση μετοχών στο εξωτερικό, μιας από τις τέσσερις πρώτες κρατικές τράπεζες, της μεγαλύτερης και ταχύτατα αναπτυσσόμενης οικονομίας στον κόσμο.

«Θα είναι χαστούκι εάν μείνουν εκτός», ανέφερε ο Sam Ho, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 100 εκατ. δολ. σε μετοχές, με την KDB Asia Ltd., στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Η έκταση της ζημιάς, είναι ακόμη κάτι που δεν έχει φανεί».

Ο Richard Tesvich, εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Construction Bank, προσέλαβε τη Citigroup, την China International Capital και την Morgan Stanley τον Μάρτιο του 2004, για να προετοιμάσουν τη δημόσια εγγραφή της, για άντληση κεφαλαίων με στόχο τη μείωση των μη αποδοτικών της δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα