Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Canon Inc. και της Samsung Electronics Co., μετά την έκθεση, για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, τονώνοντας την αισιοδοξία, ότι η Federal Reserve βρίσκεται κοντά στο να αποφασίσει την ανάσχεση της αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

«Εάν τα βασικά επιτόκια δανεισμού διεθνώς δεν αυξηθούν, τότε, υπάρχει ελπίδα, κάποια φτωχά οικονομικά στοιχεία, να αντιστραφούν, επηρεάζοντας θετικά τις μετοχές, καθώς η αύξηση των κερδών, επιστρέφει», ανέφερε ο Gary Armor, ο οποίος διαχειρίζεται 2,9 δισ. δολ. σε μετοχές, με την AMP Capital Investors, στο Σύδνεϋ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον απαρτίζουν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 98,04 μονάδες, στις 12:16' μ.μ., ώρα Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει κέρδη για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τριών ημερών. Εννέα από τους δέκα κλάδους, που τον αποτελούν, κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία, ο Topix, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 1.153,14 μονάδες. Ο Nikkei 225, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, στις 11.334,27 μονάδες.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στη Μαλαισία.

Οι μετοχές των εταιρειών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όπως της BHP Billiton, κινούντο ανοδικά, καθώς οι τιμές του χαλκού σημείωσαν αύξηση, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου, σε ποσοστό 5,1%, τη μεγαλύτερη, σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα