Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι γιέν και ευρώ

Πριν από την ανακοίνωση για την απασχόληση τον Μάϊο στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 07:13

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του γιέν και περιόρισε τα εβδομαδιαία κέρδη του, έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται, ότι κυβερνητική έκθεση σήμερα, θα καταδείξει, ότι η οικονομία των ΗΠΑ, πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, έναντι του Απριλίου.

Οι αιτήσεις για τα προνόμια ανέργων, αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, σύμφωνα με χθεσινή κυβερνητική έκθεση. Το ευρώ, οδεύει ακόμη προς τις μεγαλύτερες απώλειες, σε εβδομαδιαία βάση, σε σύνολο 10 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το 1,22 δολ., για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, μετά τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία, που απέρριψαν το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το δολάριο, υποχώρησε στα 107,92 γιέν στις 11:43' π.μ., στο Τόκυο, από 108,29, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία του κέρδη. Το ευρώ έφθασε στο 1,2285 δολ., από 1,2265 δολ. Η μείωση άφησε το δολάριο, 2,4% υψηλότερα του ευρώ αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 71 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάϊο κατά 175.000 θέσεις εργασίας, έναντι 274.000 θέσεων τον Απρίλιο. Οι αρχικές αιτήσεις για εργασία αυξήθηκαν κατά 25.000 την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στις 350.000 και στα υψηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου.

Μέσα στην εβδομάδα, το ευρώ κινήθηκε πτωτικά, μετά τις αρνητικές ψήφους στη Γαλλία και την Ολλανδία, κατά τα δημοψηφίσματα που διενεργήθησαν στις 29 Μαΐου και την 1η Ιουνίου, αντιστοίχως, για την υιοθέτηση του Ευρωσυντάγματος, σε συνδυασμό, με την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2005, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, είπε, ότι η ανάπτυξη στην περιφέρεια θα κυμανθεί από 1,1% έως 1,7%, χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη από 1,2% έως 2%.

Χθες, η ΕΚΤ, διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού αμετάβλητα στο 2%, για 25ο μήνα. «Η ανάπτυξη της περιφέρειας αυτήν τη στιγμή δείχνει μέτρια δυναμική», είπε ο Trichet.

To δολάριο, ενεδέχεται να υποχωρήσει στο 1,24 έναντι του ευρώ, πριν αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι προς το 1,20.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα