Ηite: Προς εξαγορά της Jinro, αντί 3,4 δισ. δολ.

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 07:53

ΕΤΟΙΜΗ, να κάνει προσφορά, για την εξαγορά της Jinro Ltd., αντί του ποσού των 3,4 τρισ. ουόν (3,4 δισ. δολ.), μετά την απόφαση υπέρ της Goldman Sachs Group Inc. και άλλων πιστωτών, να εξαναγκαστεί σε πώληση η εταιρεία ποτών, είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ν. Κορέας, Hite Brewery Co.

Σήμερα η Hite, θα υπογράψει ένα συμβόλαιο για τη συγχώνευση της Jinro, δύο μήνες μετά την επιλογή της νοτιοκορεατικής ζυθοποιΐας, να αποτελέσει τον κύριο διαπραγματευτή στην προσφορά 3,2 τρισ. ουόν (3,2 δισ. δολ.), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Hite, Choi Yong Woon. Η εμπορική συναλλαγή, μετά την εξαγορά της Korea First Bank από την Standard Chartered Plc, είναι η μεγαλύτερη που έγινε φέτος στη χώρα.

Η Hite, η οποία κατέχει το 58% της αγοράς μπύρας της Ν. Κορέας, πληρώνει τα διπλά της δικής της χρηματιστηριακής αξίας, προκειμένου να καταστεί η εθνική παραγωγός ποτών. Η εταιρεία παραγωγής ποτών, ελέγχει το 55% της εσωτερικής αγοράς 2,4 τρισ. ουόν του ποτού soju, ένα αγαπημένο ποτό, που αποστάζεται από γλυκοπατάτες.

«Η Hite θα καταστεί στο μέλλον ένας ισχυρός παίκτης, στην αγορά των ποτών, καθώς θα έχει στην κυριότητά το soju, τις μπύρες, το ουΐσκυ και το εμφιαλωμένο νερό», ανέφερε ο Park Jong Reyeul, αναλυτής της αγοράς ποτών με την Kyobo Securities Co., στη Σεούλ.

Οι μετοχές τις Hite, της οποίας εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Park Moon-Deuk, σημείωναν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 95.000 ουόν η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,8 τρισ. ουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα