Bank of Communications: Πρώτη στη δημόσια εγγραφή τραπεζών της Κίνας

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 07:35

ΤΟ ποσόν των 14,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), στην πρώτη – από τις τρεις – πωλήσεις μετοχών εθνικών τραπεζών φέτος στο εξωτερικό, θα αντλήσει η Bank of Communications Ltd., η πέμπτη μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας.

Η τράπεζα, με έδρα τη Σαγκάη, θα προσφέρει 5,856 δισ. μετοχές ή το 13% της, προς 1,95 έως 2,55 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, κατά τη δημόσια εγγραφή της, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα. Οι μετοχές της δανείστριας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 23 Ιουνίου στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η πώλησή τους θα αρχίσει από σήμερα.

Η πώληση, θα είναι ένα τεστ για παρόμοιες δημόσιες εγγραφές, που σχεδιάζουν να κάνουν οι κρατικές τράπεζες, προκειμένου να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη και μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η China Construction Bank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζας της Κίνας και η China Minsheng Banking Corp., η πρώτη ιδιωτική τράπεζα, σχεδιάζουν να αντλήσουν συνολικά 6 δισ. δολ. φέτος, κατά τη δημόσια εγγραφή τους.

«Σε μία οικονομία που αναπτύσσεται, οι τράπεζες θα ευνοηθούν. Ετσι οι μετοχές της Bank of Communications, δεν πρόκειται να διατεθούν φθηνά», ανέφερε ο Koh Choy, διαχειριστής κεφαλαίων της Golden Honour Assets Management Ltd., ο οποίος ενδέχεται να αγοράσει μετοχές της τράπεζας, συμπληρώνοντας: «Ολες οι κινεζικές τράπεζες έχουν προβλήματα από δάνεια, αλλά αυτός δεν θα είναι ο μόνος παράγοντας που θα εμποδίσει τους επενδυτές. Τα καλά δάνεια μπορούν να γίνουν επισφαλή και οι τράπεζες να πάρουν την κάτω βόλτα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα