Στο 63% τα εβδομαδιαία κέρδη της μετοχής της Nintendo

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 13:23
UPD:13:25
EPA/PAWEL SUPERNAK

Στις ΗΠΑ, από τις 8 Ιουλίου, δύο ημέρες μόλις μετά την κυκλοφορία του «Pokemon Go», η εφαρμογή είχε εγκατασταθεί σε πάνω από 5% των συσκευών Android.

Στο 63% διαμορφώθηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη της μετοχή της Nintendo, μετά τις εκρηκτικές πωλήσεις του νέου παιχνιδιού «Pokemon Go», το οποίο έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα.

Σήμερα, η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας έκλεισε ανοδικά κατά 9,8%, ανεβάζοντας στο 63% τα συνολικά κέρδη, από τις 11 έως 15 Ιουλίου.

Το παιχνίδι, το οποίο συνδυάζει το 20ετές franchise με την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), βάζει τους παίκτες να κινούνται στον πραγματικό κόσμο αναζητώντας, μέσα από τα κινητά τους, εικονικά Pokemon, που εμφανίζονται στις οθόνες των συσκευών τους.

Η μανία αυτή έχει προκαλέσει απίστευτο ενθουσιασμό, καθώς στις ΗΠΑ, από τις 8 Ιουλίου, δύο ημέρες μόλις μετά την κυκλοφορία του, είχε εγκατασταθεί σε πάνω από 5% των συσκευών Android στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της SimilarWeb, αφήνοντας πίσω την εφαρμογή γνωριμιών Tinder και ανταγωνιζόμενο το Twitter.

Επίσης, ο μέσος όρος ενασχόλησης είναι 43 λεπτά ημερησίως, πάνω από το WhatsApp ή το Instagram.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα