Creta Farms: Δυναμική είσοδος στην Αυστραλία

Κατέκτησε μερίδιο αγοράς 3,5%
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 13:21
UPD:13:25
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ρυθμούς «έτρεξαν» στην αγορά της Αυστραλίας για την Creta Farms και οι πωλήσεις του Απριλίου, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 50% σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Κων. Δομαζάκη.

Από την έντυπη έκδοση

Διευρύνει τη δυναμική της στην αγορά της Αυστραλίας η Creta Farms, μέσω συνεργασίας με τη μορφή της αδειοδότησης (licensing agreement) με την Primo SmallGoods, εμφανίζοντας αύξηση 29% στα έσοδα στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Οι θετικές αποδόσεις από την εν λόγω συνεργασία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, με γνώμονα ότι βασική στρατηγική της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας είναι να αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα συνεργασίας με royalties και σε άλλες αγορές.

Επίσης, οι αυξητικοί ρυθμοί ανάπτυξης προκαλούν αισιοδοξία αναφορικά με τις αναμενόμενες αποδόσεις του πλάνου που δρομολογεί η Creta Farms με στόχο το 50% της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) στην επόμενη πενταετία (2016-2020) να προέρχεται από τις εξαγωγές.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδιαίτερα δυναμικά, με τις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου να αυξάνονται κατά 29% και να ανέρχονται σε AUD 12,5 εκατ. (8,5 εκατ. ευρώ) και με τις πωλήσεις like-for-like να αυξάνονται κατά 24%. Με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ρυθμούς «έτρεξαν» επίσης οι πωλήσεις του Απριλίου, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 50%, με τις πωλήσεις like-for-like να είναι αυξημένες κατά 39%.

Πιο συγκεκριμένα, είκοσι κωδικοί προϊόντων βασιζόμενοι στην παγκοσμίως πατενταρισμένη τεχνολογία της αντικατάστασης του ζωικού λίπους με την έκχυση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε εκλεκτά κομμάτια κρέατος υψηλής ποιότητος, έχουν συνεισφέρει πωλήσεις άνω των 52 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (35,6 εκατ. ευρώ) από την αρχή της συνεργασίας. «Αναμφισβήτητα, τα προϊόντα “Oliving” στην Αυστραλία προσφέρουν απόλυτη διαφοροποίηση στην κατηγορία των αλλαντικών και έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Τα προϊόντα βρίσκονται σε 1.700 σημεία πώλησης, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Coles & Woolworths, έχοντας κατακτήσει μερίδιο αγοράς 3,5%, πρωτοφανές για νεοεισερχόμενο σήμα στον κλάδο των αλλαντικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Δομαζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πωλήσεων στην Αυστραλία.

Αναμφισβήτητα υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, μια και οι στόχοι που αρχικώς ετέθησαν έχουν επιτευχθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπερβεί το budget που έχει καταρτιστεί.

Χαιρόμαστε που καλύπτουμε τις προσδοκίες των Αυστραλών συνεργατών μας, χτίζοντας τη βάση για να αναπτυχθεί περαιτέρω η προϊοντική μας γκάμα».

Παράλληλα η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «η εξέλιξη μιας τέτοιας συνεργασίας έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τις ελληνικές εξαγωγές ελαιόλαδου όσο και για τη στήριξη τοπικών παραγωγών, με άμεσο οικονομικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά με ελληνικό ελαιόλαδο (συγκεκριμένης ποιότητας & οξύτητας), γεγονός που αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο όρο της συμφωνίας μεταξύ των εταίρων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα